Årets gang på Havnø Mølle

"Den Gamle Dame" er året rundt, det faste udgangspunkt for mange spændende besøg og arrangementer, der alle har til formål at styrke interessen for nordjyllands ældste aktive vindmølle.

Mange foreninger og  skoleklasser besøger hvert år Havnø Mølle og bliver indviet i en vigtig del af den lokale kulturhistorie.

Havnø Mølle deltager selvfølgelig også i Dansk Mølledag i juni måned - det er dagen hvor alle gamle dansk vind- og vandmøller åbner dørene og fortæller den spændende historie om møllernes oprindelse og viser hvordan møllerne fungerer i praksis.

Høstfesten på Havnø Mølle - efterårets store arrangement, der har været gennemført siden Havnø Mølle blev genindviet den 2. september 2001, efter en gennemgribende restaurering der startede i 1995.

I hele sommerperioden fra den 3. søndag i juni til 31. august, er Havnø Mølle åbent for besøgende hver onsdag fra 10.00-16.00 - og hvis vinden tillader det vil møllen også køre, så du kan opleve hvordan nordjyllands ældste vindmølle fungerer.

De mange aktiviteter gennemføres primært ved stor hjælp fra de frivillige i Havnø Mølles Møllelaug, foreningen Havnø Mølles Venner - og ikke mindst Museumsinspektør Lise Andersen.

 

jkmm-retur-knap-DK