Havnø Møllelaug passer godt på møllen

Siden genindvielsen i 2001 er Havnø Mølle blevet passet og plejet af de frivillige i Havnø Møllelaug, der bruger deres fritid på at pusle om ”Den Gamle Dame” og vise hende frem for publikum.

Havnø Møllelaug er aktiv på alle årstider. Om foråret forsynes vingerne med sejl, så møllen er klar til Dansk Mølledag i juni måned.

I sommerperioden fremvises møllen for besøgende, hver onsdag mellem 12.00-16.00.

Efter den traditionelle Høstfest i september måned, gøres Havnø Mølle vinterklar og området omkring møllebakken passes og plejes.

havnoe moellelaug 2011havnoe-moellelaug-2007-1havnoe-moellelaug-2007-2havnoe moelle lejeskift 2014 1 havnoe moelle lejeskift 2014 2

Møllelauget deltager også i vedligeholdelsen af møllen og maler mel i forbindelse med arrangementer på møllen - uden de frivilliges indsats kunne møllen ikke bevares.

Alligevel er der så meget teknik i en vindmølle, at der er opgaver, som de frivillige ikke selv kan klare - men takket være et godt samarbejde med fagfolk fra firmaet ”Møllebygger John Jensen Aps”, er Havnø Mølle stadig i fuld vigør.

Hvis du er interesseret i at deltage - eller bare høre om laugets arbejde - kan du kontakte This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

jkmm-retur-knap-DK